Γιούνκερ: Οι προϋπολογισμοί είναι Πολιτική και όχι Λογιστική

«Οι προϋπολογισμοί δεν είναι λογιστικές ασκήσεις. Πρέπει να ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες και τις φιλοδοξίες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάσκεψη που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δημόσιου διαλόγου, για τον νέο επταετή ευρωπαϊκό προϋπολογισμό,  που θα οδηγήσει στην πρόταση της Επιτροπής τον Μάιο και αναμένεται να αντιμετωπίσει την προοπτική συρρίκνωσης λόγω της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη, με θέμα  «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας-Σχεδιάζοντας το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο», συγκλήθηκε από τον Επίτροπο για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους Γκίντερ Ετινγκερ και φιλοξενήθηκε από τη δεξαμενή σκέψης της Κομισιόν «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής Στρατηγικής».

Πρώτα «πρέπει να μιλήσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε. Είμαι εναντίον της παλιάς συζήτησης του διαχωρισμού των αποκαλούμενων καθαρών ληπτών έναντι των καθαρών πληρωτών του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, γιατί όταν φτάνουμε στην ΕΕ είμαστε όλοι καθαροί λήπτες», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού