Μεγαλοοικονόμου: Γιατί επέλεξα την ένταξη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση με σταθερά βήματα έχει βάλει τη χώρα στο σωστό δρόμο, που θα οδηγήσει εν τέλει στην έξοδό της από τις μνημονιακές πολιτικές και στην ανάκαμψη. Θέλησα να ενταχθώ στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεισφέρω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ’ αυτό το δύσκολο έργο», αναφέρει στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ η βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, εξηγώντας την επιλογή της να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη.

Ερωτώμενη δε για το εάν η επιλογή της να ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει και πολιτικό ρίσκο αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κυβερνών κόμμα να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, απαντά χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να βρίσκομαι στην πλευρά των ενδεχομένως ηττημένων αλλά καθαρών, παρά στην πλευρά των νικητών αλλά διεφθαρμένων».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα, λέει ότι «πρόκειται για έναν πολιτικό με ιδεολογία που προσεγγίζει τη δική μου» και σημειώνει πως «σαφέστατα είναι απεγκλωβισμένος από τις παλαιοκομματικές πολιτικές τού παρελθόντος και δεν συνδέεται με απαρχαιωμένα και σαθρά πολιτικά συστήματα και μεθόδους».

Η κ. Μεγαλοοικονόμου δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της χώρας, καθώς «διαφαίνονται σημαντικά σημάδια ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα». «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας μακράς δύσκολης διαδρομής», σημειώνει.

Για τις σχέσεις της με την Ένωση Κεντρώων και τον πρόεδρό της Βασίλη Λεβέντη, τονίζει πως έχει γυρίσει σελίδα στην πολιτική της πορεία, και προσθέτει πως εύχεται «τα καλύτερα στην Ένωση Κεντρώων και στον Βασίλη Λεβέντη», τον οποίο, όπως αναφέρει, εξακολουθεί να τιμά ως προσωπικότητα και ως πολιτικό.

Σχετικά με το εάν θα επιθυμούσε να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές και σε ποια περιφέρεια, απαντά ότι αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του πρωθυπουργού, δηλώνει όμως, πως αισθάνεται «περισσότερο οικεία» με την περιφέρεια της Β΄ Πειραιά.

Ακολουθεί η συνέντευξη της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, στον Κυριάκο Θεοδωρακάκο για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

ΕΡ: Μετά τη θετική σας ψήφο προς την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού και στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, αποφασίσατε να ζητήσετε από τον πρωθυπουργό την ένταξή σας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη. Τι σας οδήγησε σε αυτή την επιλογή;

ΑΠ: Θεωρώ ότι η σημερινή κυβέρνηση ακολουθώντας κάποια σταθερά βήματα έχει βάλει τη χώρα στο σωστό δρόμο, που θα οδηγήσει εν τέλει στην έξοδό της από τις μνημονιακές πολιτικές και στην ανάκαμψή της. Θέλησα να ενταχθώ στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεισφέρω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ΄ αυτό το δύσκολο έργο.

ΕΡ: Ποια είναι η γνώμη σας για τον πρωθυπουργό με τον οποίο είχατε πρόσφατα συνάντηση;

ΑΠ: Πρόκειται για έναν πολιτικό με ιδεολογία που προσεγγίζει τη δική μου. Όντας νέος στην ηλικία, αλλά και στον πολιτικό στίβο, συγκριτικά με άλλες προσωπικότητες που έχουν παρέλθει από τη θέση του πρωθυπουργού εννοώ, είναι σαφέστατα απεγκλωβισμένος από τις παλαιοκομματικές πολιτικές του παρελθόντος και δεν συνδέεται με απαρχαιωμένα και σαθρά πολιτικά συστήματα και μεθόδους.

ΕΡ: Εκλεχτήκατε για πρώτη φορά βουλευτής το 2015. Ποια ήταν έως τότε η σχέση σας με την πολιτική;

ΑΠ: Μου είχε ζητηθεί και πριν τις εκλογές του 2015 να ασχοληθώ με τα κοινά αλλά λόγω αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων που είχα, δεν μπόρεσα να ασχοληθώ νωρίτερα με τον πολιτικό στίβο. Ήξερα ότι τότε δεν θα μπορούσα ν΄ αφοσιωθώ ολοκληρωτικά σ΄ αυτό το λειτούργημα, όπως μπορώ τώρα. Παρόλα αυτά, ανέκαθεν ήμουν ενεργή πολίτης και με απασχολούσαν τα πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα. Το 2015 ήταν απλώς η ιδανική στιγμή για να ασχοληθώ πιο μάχιμα διεκδικώντας το αξίωμα της βουλευτή.

ΕΡ: Είστε αισιόδοξη για την πορεία της χώρας;

ΑΠ: Ναι, γιατί θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας μακράς δύσκολης διαδρομής. Έχουμε ζήσει πλέον εννέα χρόνια κρίσης, αλλά διαφαίνονται σημαντικά σημάδια ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα.

ΕΡ: Στις επόμενες εκλογές θα είστε υποψήφια με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και σε ποια περιφέρεια;

ΑΠ: Το κατά πόσο θα θέσω ή όχι υποψηφιότητα και στις επόμενες εκλογές είναι κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από την προσωπική μου επιθυμία αλλά επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Θα είναι αποτέλεσμα συνεννόησης και εκτίμησης και από τις δύο πλευρές. Στην περιφέρεια της Β΄ Πειραιά έχω αναπτύξει ήδη δεσμούς με τους δημότες αυτής της περιοχής, όχι μόνο σε κοινωνικοπολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζω τα προβλήματα και τις ανάγκες αυτής της περιφέρειας, οπότε εκ των πραγμάτων θα ένιωθα πιο οικεία. Εξάλλου, ως Πειραιώτισσα, δεν ξεχνώ πως οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και με ενέταξαν στον πολιτικό στίβο με τις ψήφους τους- αλλά επαναλαμβάνω ότι η τελική απόφαση είναι του πρωθυπουργού.

ΕΡ: Μετά την προσχώρησή σας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη, ο πρόεδρος του κόμματος με το οποίο είχατε εκλεγεί, ο κ. Λεβέντης μίλησε για σας με πολύ σκληρά λόγια. Πώς αισθανθήκατε γι΄ αυτό;

ΑΠ: Εκτιμώ την Ένωση Κεντρώων ως κόμμα και τον ίδιο τον κ. Βασίλη Λεβέντη, ως προσωπικότητα και ως πολιτικό. Αν δεν υπήρχε αυτή η εκτίμηση, δεν θα είχα επιλέξει να συστρατευτώ μαζί του, ως υποψήφια της Ένωσης Κεντρώων, στις προηγούμενες εκλογές, που μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω βουλευτής της Β΄ Πειραιά. Παρόλες τις δηλώσεις του κατά καιρούς αλλά και τις μεταξύ μας διενέξεις, η πολιτική μας σχέση και πορεία αποτελεί έναν κύκλο που έχει κλείσει προ πολλού. Έχω γυρίσει σελίδα στην πολιτική μου πορεία και δράση. Βέβαια, εξακολουθώ να εύχομαι τα καλύτερα σε αυτόν και στην Ένωση Κεντρώων.

ΕΡ: Η επιλογή σας να ενταχθείτε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό ρίσκο αφού οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν δεύτερο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων;

ΑΠ: Προτιμώ να βρίσκομαι στην πλευρά των ενδεχομένως ηττημένων αλλά καθαρών, παρά στην πλευρά των ενδεχομένως νικητών αλλά διεφθαρμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού