Κίνημα Αλλαγής: Σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα για το σκοπιανό

Σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα έχει ξεσπάσει στο Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τη θέση της παράταξης στο σκοπιανό ζήτημα.

Ενώ η κυρία Γεννηματά τηρεί στάση αιδήμονος σιωπής, που αντικειμενικά είναι στήριξη στη «σύνθετη ονομασία (erga omnes) έναντι όλων», ο κ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι  δεν κρατήθηκαν και ξεκαθάρισανως αυτόνομη παράταξη στη Βουλή (σε εφαρμογή σχετικής  συμφωνίας με την κυρία Γεννηματά) ότι θα ψηφίσουν σύνθετη συμφωνία.

Και ως εδώ καλά!… Την αναστάτωση, όμως, τροφοδότησε η «βενιζελική» Καϊλή, που επίσης δεν κρατήθηκε και πήγε στο συλλαλητήριο.

Ο Δ. Χατζησωκράτης της ΔΗΜ.ΑΡ., από μεριάς του σχολίασε πως «…έτσι  σίγουρα δεν χτίζουμε τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα!».

Σε όσους και όσες μου λένε: «να την χαίρεστε την ευρωβουλευτίνα σας με την παρουσία της στο συλλαλητήριο» απαντώ ξεκάθαρ…

Posted by Δημήτρης Χατζησωκράτης on Sonntag, 21. Januar 2018

Στον κ. Χατζησωκράτη απάντησε η κυρία Καϊλή: «…με τη ΔΗΜΑΡ έχουμε αρκετές διαφωνίες σε κάποια ζητήματα και υπάρχει η ελευθερία ο καθένας να επιλέγει αυτό που νιώθει ότι τον εκφράζει».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί σκεπτικισμός στο περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά για τη στάση της κυρίας Καϊλή αλλά και άλλων κομματικών στελεχών από τη Μακεδονία, που μετά τη μαζικότητα του χθεσινού συλλαλητηρίου διαμηνύουν στην πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν σύνθετη ονομασία.

Σκέψεις από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά για σύσκεψη στελεχών, με τη συμμετοχή βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ. από τη Βόρεια Ελλάδα αποκλείστηκαν για την ώρα, υπό τον φόβο ότι θα δημιουργίας ακόμη μεγαλύτερης σύγχυσης.