Ο Αμπάς κέρδισε την υποστήριξη της ΕΕ για την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη διάρκεια συνάντησής τους σήμερα στις Βρυξέλλες πως η ΕΕ υποστηρίζει τη φιλοδοξία του να γίνει η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα ενός παλαιστινιακού κράτους.

Ο Αμπάς από την πλευρά του επανέλαβε την έκκλησή του να γίνει η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα των Παλαιστινίων και κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναγνωρίσουν αμέσως ένα κράτος της Παλαιστίνης, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν θα δημιουργούσε προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για μια ειρηνική διευθέτηση στην περιοχή.

“Θεωρούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση αληθινή εταίρο και φίλη και γι’ αυτόν τον λόγο καλούμε τα κράτη μέλη της να αναγνωρίσουν γρήγορα το κράτος της Παλαιστίνης”, δήλωσε ο Αμπάς.

Η Μογκερίνι, σε μια δήλωση που φάνηκε να αποτελεί συγκαλυμμένη αναφορά στην αναγνώριση από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, κάλεσε αυτούς που εμπλέκονται στη διαδικασία να ομιλούν και να ενεργούν “με σύνεση”, με αίσθημα ευθύνης.

Ο Αμπάς δεν έκανε καμιά αναφορά στην κίνηση του Τραμπ αναφορικά με την Ιερουσαλήμ ούτε στα σχόλια για το θέμα που έκανε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ