Γερμανία: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την οικονομία

Η οικονομία της Γερμανίας θα αναπτυχθεί πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, χάρη στην ισχυρή αγορά εργασίας και την επίσης υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στην τελευταία έκθεσή του, το υπουργείο Οικονομίας αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την οικονομική ανάπτυξη φέτος στο 2,4% από το 1,9% και μετά από το 2,2% του περασμένου έτους.

“Η γερμανική οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση”, τόνισε η Brigitte Zypries, υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας. “Η ισχυρή άνοδος της απασχόλησης πέρυσι, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική”.

Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει ότι η αύξηση των εξαγωγών θα “τρέξει” με ρυθμό 5,3% φέτος από το 4,7% το 2017, λόγω της ισχυρής ζήτησης από την Ευρώπη και παρά το ισχυρότερο ευρώ.

Η εγχώρια ζήτηση θα ανακάμψει ελαφρώς, με τις εισαγωγές να αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,8% φέτος μετά από το 5,2% του 2017.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η γερμανική κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 1,9% φέτος από το 2% το 2017. Οι ισχυρές επιδόσεις της αγοράς εργασίας αναμένεται να συνεχιστούν, με το υπουργείο να προβλέπει τη δημιουργία 490.000 θέσεων εργασίας φέτος στη Γερμανία και το εργατικό δυναμικό να φθάνει στα 44,8 εκατ.

Η ανεργία στη Γερμανία διαμορφώνεται στο 5,7%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ύστερα από την επανένωση της χώρας στη δεκαετία του 1990.