Ψυχρή ομολογία Κοστέλο: “Γνωρίζουμε τις δραματικές συνέπειες της κρίσης στο ελληνικό εισόδημα…”

Την ψυχρή και ενδεικτική της νοοτροπίας που εξακολουθεί επικρατεί σε μερίδα ευρωπαίων αξιωματούχων ομολογία ότι  “…Γνωρίζουμε τις δραματικές συνέπειες της κρίσης στο ελληνικό εισόδημα και το μέγεθος της φτώχειας, αλλά για να γίνουν διορθώσεις χρειάζεται εκσυγχρονισμός του συστήματος”, έκανε o επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στους θεσμούς, κ. Ντέκλαν Κοστέλο, ενώπιον Ολλανδών βουλευτών.

Ο κ. Κοστέλο, σχετικά με το ελληνικό χρέος δήλωσε: “Είναι εφικτό να έχουμε βιώσιμο χρέος, αλλά χρειάζονται κάποια επιπλέον μέτρα”, ευθυγραμμιζόμενος και αυτός ως εκπρόσωπος της Κομισιόν με τη θέση του ΔΝΤ και παρακάμπτοντας -για πρώτη φορά- την προϋπόθεση “εφόσον χρειαστεί”.

Όπως αναφέρουν ελληνικές ιστοσελίδες, “Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εξέλθει επιτυχώς του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018”, δήλωσε ο Κοστέλο, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην ανάκαμψη (2,5% το 2018), τη βελτίωση στα σπρεντ των ομολόγων και την αποκατάσταση της δημοσιονομικής προσαρμογής χάρη στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Όμως, τόνισε, “υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα”. Η πραγματική πρόκληση δεν είναι αν η Ελλάδα βγει με επιτυχία από το πρόγραμμα, αλλά “να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο μετά τη λήξη του προγράμματος που θα διασφαλίζει τη διαρκή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού