Πρώτη συνεδρίαση επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας στα ΑΕΙ

Την πρώτη συνεδρίασή της πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, η Επιτροπή για την μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στους χώρους των Α.Ε.Ι, υπό την προεδρία του Νίκου Παρασκευόπουλου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

«Η Επιτροπή θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα πανεπιστήμια για να κατανοηθούν καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα, τα οποία είναι πολύ λιγότερα απ’ όσα προβάλλονται στον δημόσιο λόγο», σχολίασε, μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η πρώτη συνεδρίαση είχε «έναν εξαιρετικά πλούσιο προβληματισμό», ωστόσο, δεν θέλησε να προκαταβάλει το τελικό αποτέλεσμα των συνεδριάσεων.

«Είναι μία επιτροπή που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση για να μελετήσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και στην οποία συμμετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίων διαφορετικών ειδικοτήτων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας όπως και του υπουργείου Παιδείας», είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού