Μαριάς προς Ντομπρόβσκις: Επιβάλατε αύξηση ΦΠΑ στα νησιά όταν το πρόβλημα στην ΕΕ είναι το φορολογικό ντάμπινγκ

Την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου κατήγγειλε με παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, σε αντίστιξη με το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν άλλες χώρες στην ΕΕ και τη χαμηλή φορολογία στα γειτνιάζοντα τουρκικά παράλια.
«Είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης γύρω από το σύστημα της λειτουργίας του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Ταυτόχρονα το βασικό πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα φορολογικό ντάμπινγκ που γίνεται επί του πρακτέου καθώς υπάρχουν χώρες στις οποίες έχουμε πολύ χαμηλό ΦΠΑ, ενώ σε άλλες χώρες έχουμε πάρα πολύ υψηλό ΦΠΑ», επεσήμανε ο κ. Μαριάς.

Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις, συνέχισε: «Ιδίως κ. Ντομπρόβσκις, στην Ελλάδα όπου έχει επιβληθεί αυξημένος ΦΠΑ διότι αυτό επιβάλλεται από την τρόικα. Τελευταίο παράδειγμα είναι η επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου όπου εκεί υπάρχει ανταγωνισμός από την πλευρά της Τουρκίας με χαμηλότατο ΦΠΑ και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στα νησιά του Αιγαίου, διαμαρτύρονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρέπει να το δείτε αυτό. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Προχωρούν σε μια διαδικασία όπου πραγματικά οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πρέπει να έχουμε μηδενικό ή πάρα πολύ χαμηλό ΦΠΑ για τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τα είδη διατροφής όπως επίσης και για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού