Με μία λευκή κορδέλα υπέρ των γυναικών, στα Βραβεία Σεζάρ

Αγαλματίδια και λευκές κορδέλες… Ο γαλλικός κινηματογράφος θα τιμήσει απόψε, στη διάρκεια της τελετής των βραβείων Σεζάρ, τις ταινίες και τους ηθοποιούς της χρονιάς, ταυτόχρονα όμως θα εκφράσει και την αντίδρασή του κατά της σεξιστικής βίας και των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.

Μήνες μετά το απανωτό κύμα των αποκαλύψεων που προκάλεσε η υπόθεση Γουάινστιν, του αμερικανού παραγωγού τον οποίο δεκάδες σταρ κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, πολλές γαλλίδες ηθοποιοί όπως η Βανέσα Παραντί, οικοδέσποινα της βραδιάς, παρουσίασαν το κίνημα #MaintenantOnAgit ( Τώρα αναλαμβάνουμε δράση), για τη συγκέντρωση δωρεών που θα δοθούν σε γυναίκες θύματα της βίας, μια κίνηση που εμπνέεται από την πρωτοβουλία Time’s Up που ξεκίνησαν στο Χόλιγουντ περίπου 300 αμερικανίδες ηθοποιοί και προσωπικότητες του κινηματογράφου.

«Εδώ και καιρό έπρεπε να το είχαμε κάνει. Χρειαζόταν να γίνει αυτό το τερατώδες επεισόδιο στο Χόλιγουντ, ώστε να συνειδητοποιήσει ο κόσμος την κατάσταση», δήλωσε ο Αλέν Τερζιάν, πρόεδρος των Σεζάρ.

Για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, η αφρόκρεμα του γαλλικού κινηματογράφου καλεί όσους συγκεντρωθούν απόψε στην αίθουσα Πλεγιέλ στο Παρίσι, να φορούν μία λευκή κορδέλα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού