Κίνημα Αλλαγής: Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για αύριο εκλογές των συνέδρων – Περισσότεροι οι διορισμένοι σύνεδροι – Γκρίνιες για τα νέα όργανα

Ανοίγουν τελικά την άλλη Κυριακή οι κάλπες για την εκλογή των συνέδρων εν όψει του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο, αφ’ ενός μεν το γεγονός ότι τελικά οι διορισμένοι σύνεδροι θα είναι λιγότεροι από τους εκλεγμένους αφ’ ετέρου δε οι σκληρές αψιμαχίες των “βενιζελικών” με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, προκαλούν γκρίνιες και διαμαρτυρίες, που κάθε άλλο παρά ήρεμο και παραγωγικό πεδίο συνιστούν για την παράταξη.

Σε θρυαλλίδα των διαμαρτυριών αναδείχτηκε ο επικεφαλής του “Ποταμιού”. Στ. Θεοδωράκης, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στον Σκάι: «Μπήκα στην πολιτική για να ασκήσω εξουσία. Όχι όμως με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Με αυτήν που θα καταργήσει το κομματικό κράτος που έχτισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Η κυρία Φώφη Γεννηματά, που επιχειρεί -μάλλον ματαίως- να ισορροπήσει ανάμεσα στις πιέσεις των συνιστωσών έχει αποδεχτεί ότι οι αριστίνδην σύνεδροι θα είναι περισσότεροι των εκλεγμένων (αυτών που θα εκλέγονταν αύριο) προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος απαιτεί να μην είναι ένα “συνέδριο διορισμένων”.

Το συντονιστικό της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, για να κατασιγαστούν οι διαφορές και να πέσουν οι τόνοι, προχώρησε την τελευταία στιγμή σε κατανομή των 2.000 συνέδρων που θα εκλεγούν την Κυριακή 11 Μαρτίου (και όχι αύριο 4 Μαρτίου, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός), επιβεβαιώνοντας το κακό προσυνεδριακό κλίμα.

Εν τω μεταξύ, ήδη έχουν ξεσπούν οι γκρίνιες για τα νέα όργανα που θα δημιουργηθούν στην παράταξη μετά το συνέδριο, αφού το Ποτάμι έχει ενστάσεις και για τη συγκρότηση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής εμμένοντας να είναι διακομματική, να επιλεγούν δηλαδή τα μέλη της αναλογικά από τα ιδρυτικά κόμματα, ενώ η άλλη πλευρά απαιτεί το νέο ηγετικό όργανο να εκλεγεί από το συνέδριο.