Η ΕΣΗΕΑ παραχωρεί το νεοκλασικό της οδού Ζαΐμη στα Εξάρχεια για τη στέγαση προσφύγων

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα είχε χθες αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, τον Γενικό Γραμματέα Σταύρο Καπάκο και τη Β’ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη του Προεδρείου εξέθεσαν στον Υπουργό την απόφαση της Ενώσεως να διαθέσει το νεοκλασικό κτήριο επί της οδού Ζαΐμη, στα Εξάρχεια, ιδιοκτησίας της ΕΣΗΕΑ, για τη στέγαση προσφύγων και ειδικότερα των ασυνόδευτων παιδιών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται δραματικά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της συνέχισης του πολύχρονου πολέμου, προκαλώντας μεγάλη επιδείνωση στις συνθήκες διαβίωσής τους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προχώρησε στην απόφαση αυτή θεωρώντας την ως την καταλληλότερη για την αξιοποίηση του κτηρίου, επ’ ωφελεία των ευάλωτων και σκληρά δοκιμαζόμενων κοινωνικών ομάδων.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ και διαβεβαίωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι το ιστορικό κτήριο επί της οδού Ζαΐμη 11 είχε αγοραστεί, επί προεδρίας Αριστείδη Μανωλάκου, για τη στέγαση της Βιβλιοθήκης και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, όμως, από το 2009 τελούσε υπό κατάληψη και δεν αξιοποιήθηκε ποτέ περαιτέρω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού