Την επόμενη εβδομάδα ενημέρωση Κοτζιά σε πολιτικούς αρχηγούς και…Κουμουτσάκο

Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά επικοινώνησαν με συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, αιτούμενοι να γίνει συνάντηση των δύο πολιτικών προκειμένου να ενημερώσει ο υπουργός την κ. Γεννηματά για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό και τα εθνικά θέματα εν γένει.

Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστεί το ραντεβού.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα ο Ν. Κοτζιάς αναμένεται να ενημερώσει τον Στ. Θεοδωράκη, καθώς στην παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Μέρτζου για “Το Μακεδονικό” (σ.σ. είναι και ο τίτλος του βιβλίου), ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι επιθυμεί να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ και γενικώς τα εθνικά θέματα.

Κουμουτσάκος

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα είναι αυτός που θα συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει ο δεύτερος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσον αφορά στις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης για το θέμα των Σκοπίων.

“Σε σχέση με την ενημέρωση που ζήτησε να κάνει ο κ. Κοτζιάς στον κ. Μητσοτάκη η απάντηση που του έστειλε ο κ. Κουμουτσάκος είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό για οποιοδήποτε εθνικό θέμα. Ως εκ τούτου ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά την επόμενη εβδομάδα και ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει δι’ αυτής οδού την αξιωματική αντιπολίτευση”, επεσήμαναν, πριν λίγα λεπτά, πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κοτζιάς θα ανοίξει κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, με επίκεντρο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Οι συναντήσεις αναμένεται πως θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και με την επιστροφή του υπουργού Εξωτερικών από το ταξίδι του σε Τίρανα και Βιέννη, όπου αύριο θα λάβει χώρα η τριμερής συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού