Ηλεκτρονικά από σήμερα η διακίνηση της αλληλογραφίας στο ΥΠΕΣ

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε, σήμερα, από το υπουργείο Εσωτερικών το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων “ΙΡΙΔΑ”, μέσω του οποίου η έκδοση και διακίνηση εισερχομένων και εξερχομένων μη διαβαθμισμένων εγγράφων των υπηρεσιών του υπουργείου (τομέας Εσωτερικών) από την έντυπη μορφή περνά στην ηλεκτρονική.

Με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης και διακίνησης εγγράφων, προκύπτουν σημαντικά οφέλη, όπως εξοικονόμηση χρόνου χρέωσης και διακίνησης της αλληλογραφίας, με συνέπεια τη μείωση στις μετακινήσεις αποστολής – παράδοσης της σχετικής αλληλογραφίας και παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας, εξοικονόμηση χαρτιού και μελανιών, αποτύπωση, καταγραφή και διόρθωση βασικών διοικητικών λειτουργιών του υπουργείου. Από την εφαρμογή του νέου συστήματος, εκτιμάται ότι αρχικά θα εξοικονομηθούν 150.000 ευρώ ετησίως.

Ενεργοί χρήστες του συστήματος είναι το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών, εφόσον απαιτείται από τη φύση των καθηκόντων που του έχει ανατεθεί.

Δεν διακινούνται σε κανένα σημείο της διαδικασίας ηλεκτρονικά, αλλά παραμένουν σε έντυπη μορφή τα εισερχόμενα ή εξερχόμενα έγγραφα που έχουν διαβάθμιση “ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ”, αιτήσεις, βεβαιώσεις, δικαιολογητικά δαπανών, έγγραφα που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα μηχανογραφημένα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, οι φορολογικές βεβαιώσεις και οι μισθοδοτικές καταστάσεις, έγγραφα που συνυπογράφονται από χρήστες εκτός συστήματος “ΙΡΙΔΑ” (όπως κοινές υπουργικές αποφάσεις) κ.λπ.

Σημειώνεται ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένεται η πλήρης λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS – “Μητρώο Δημοσίου Υπαλλήλου”), ενώ προηγήθηκε η λειτουργία του “Μητρώου Πολιτών” στα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια των δήμων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού