Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν πάνω από 116.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Περισσότερα από 116.000 πακέτα τσιγάρα και 7.500 πακέτα καπνού εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σε ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις ενώ συνελήφθησαν 6 μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Συνελήφθησαν πέντε ομογενείς ηλικίας από 28 έως 57 ετών κι ένας 54χρονος αλλοδαπός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους. Ως

βασικός ¨τροφοδότης¨ – προμηθευτής των καπνικών προϊόντων αποτελούσε 28χρονος ομογενής, ο οποίος προμήθευε τρία άτομα από τη συμμορία τα οποία με τη σειρά τους τα διέθεταν προς πώληση στο κέντρο της πόλης, στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους .

Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα, κατά περίπτωση, με τους ρόλους της επιτήρησης των χώρων πώλησης των λαθραίων προϊόντων, καθώς και της φύλαξης του σπιτιού – αποθήκης, που βρισκόταν σε απομονωμένη περιοχή του Φιλύρου και χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης των σχετικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπαίθριους χώρους του κέντρου της πόλης, στο σπίτι αποθήκη στο Φίλυρο και άλλα σπίτια διάφορων περιοχών 116.700 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 7.887 λαθραίες συσκευασίες καπνού, 35.000 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, ένα αυτοκίνητο και πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

Σε ένα από τα σπίτια υπήρχε κρυμμένη θύρα που οδηγούσε σε ¨μυστικό¨ πέρασμα – κρύπτη, η οποία κατέληγε σε υπόγειο χώρο όπου απέκρυπταν τον κύριο όγκο των λαθραίων τσιγάρων.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο 28χρονος, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης της εν λόγω ομάδας, χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων, δηλαδή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με πλαστή άδεια κυκλοφορίας και πλαστές πινακίδες, με τα στοιχεία όμως του οποίου έχει καταχωρηθεί και κυκλοφορεί νόμιμα στην ελληνική επικράτεια, άλλο πανομοιότυπο όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ