Μυτιλήνη: Προκλητική μεροληψία των αρχών – Συνελήφθησαν 120 μετανάστες – Απείραχτοι οι ακροδεξιοί που προκάλεσαν τα επεισόδια

Προκλητική μεροληψία των αρχών στη Μυτιλήνη, όπου μετά τις βίαιες σκηνές το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε κατάληψη είχαν κάνει μετανάστες στην Πλατεία Σαπφούς, τελικά συνελήφθησαν 120 μετανάστες , ενώ απείραχτοι έμειναν οι ακροδεξιοί που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν και οι 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες που βρισκόταν στην πλατεία Σαπφούς. Οι αλλοδαποί αυτοί, στην πλειοψηφία τους Αφγανοίν αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν στην πλατεία.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφίας τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

Τη στάση των αρχών καταδίκασαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Κ.Κ.Ε..