Επιστολή-απάντηση Κοντονή στις δηλώσεις Γκιουλ

Επιστολή – απάντηση στον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα “καταφύγιο τρομοκρατών” έστειλε ο Στ. Κοντονής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, “μέσω της διπλωματικής οδού κοινοποιήθηκε σήμερα η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στον ομόλογό του Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, σε όσα ανέφερε στην από 19/4/2018 επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό”.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Απντουλχαμίτ Γκιουλ, σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ΜΜΕ, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένα ασφαλές λιμάνι των εγκληματιών της Τουρκίας. Ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ακόμη πως αναμένει από την Ελλάδα να ανακοινώσει ως πρώτο βήμα ότι δεν μπορούν να μείνουν οι “τρομοκράτες πραξικοπηματίες” στη χώρα και πρέπει να τους απελάσει αμέσως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, ο κ. Γκιουλ αναφέρει στην επιστολή του ότι οι οκτώ στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, ήταν ανάμεσα στους τρομοκράτες που κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου σκότωσαν 251 άτομα και τραυμάτισαν πάνω από 2 χιλιάδες. Αναφέρει ότι για τρίτη φορά έχει απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους και ότι έμαθαν με λύπη ότι ένας από αυτούς αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού