Μητσοτάκης: Με μία φράση του ο Τσακαλώτος γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου

«Ο υπουργός Οικονομικών, με μία φράση του, γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου που επιχείρησε να στήσει ο κ. Τσίπρας χθες, παρουσία του πρόεδρου της Κομισιόν» υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση των Τομεαρχών του κόμματος.

«Ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε χθες δημόσια πόσο σκληρή και τακτική θα είναι η εποπτεία από τους εταίρους και δανειστές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «το μόνο που τελειώνει είναι ο φθηνός δανεισμός της χώρας από ευρωπαϊκά κεφάλαια».

«Η ρύθμιση χρέους πρέπει να είναι οριστική. Αυτόματη. Χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα. Το είπα χθες και στον κ. Γιούνκερ. Χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά υπαναχώρηση έναντι της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012 που πέτυχε η τότε κυβέρνηση» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «τα υπερπλεονάσματα ήρθαν από την υπερφορολόγηση και τη δραματική μείωση συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και όχι από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Τα υπερπλεονάσματα που γονατίζουν τους Έλληνες και σκοτώνουν την ανάπτυξη δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού