Μητσοτάκης: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση

Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα και εγρήγορση κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, διότι, όπως είπε, “η αντίστροφη μέτρηση για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά έχει αρχίσει και οι εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν”.

“Έχουμε δύσκολο αγώνα μπροστά μας. Για να πετύχουμε τον στόχο μας θα χρειαστεί όχι απλά να είμαστε ενωμένοι, αλλά και απόλυτα προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο. Έχουμε απέναντι μας έναν δύσκολο αντίπαλο, έναν αντίπαλο που δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία, διότι τρέφεται από αυτή και κυρίως τρέφεται από τον διχασμό και την πόλωση, που ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ παράγει”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης με τη συμμετοχή μελών και στελεχών της Ν.Δ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου “THE MET” και συνέχισε: “Η δικιά μας παράταξη έχει μια άλλη παρακαταθήκη. Έχει την παρακαταθήκη του ιδρυτή μας, του εθνάρχη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έχει την παρακαταθήκη της αλήθειας απέναντι στον λαϊκισμό, της συγκεκριμένης πολιτικής απέναντι στις ανεδαφικές υποσχέσεις, είναι η παρακαταθήκη της ενότητας απέναντι στον διχασμό”.

Για τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι “είναι συνδεδεμένη με το πιο ουτοπικό και ψεύτικο πρόγραμμα το οποίο ανακοινώθηκε ποτέ από πολιτικό αρχηγό” και σημείωσε: “Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τα ίδια λάθη. Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, θα υποσχεθούμε πράγματα που μπορούν να γίνουν και θα εμπνεύσουμε τον ελληνικό λαό με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση”.

Παρατήρησε ότι η χώρα χρειάζεται την αυτοπεποίθηση, σήμερα παρά ποτέ, επειδή αντιμετωπίζει και εθνικές προκλήσεις. “Τη χρειαζόμαστε για να είμαστε στιβαροί και να αντιμετωπίζουμε τα εθνικά θέματα με αξιοπρέπεια αλλά και με αυτοπεποίθηση, για να μην επιβουλεύεται κανείς τα εθνικά μας δίκαια”, επισήμανε.

Απευθυνόμενος στα μέλη και στελέχη, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και σημείωσε: “Χαίρομαι γιατί σήμερα βλέπω εδώ όλη τη Νέα Δημοκρατία παρούσα, ενωμένη και αποφασισμένη σε ένα κοινό στόχο, να ξανακάνουμε την παράταξη μας κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό”. Παράλληλα τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου και τόνισε πως ήδη γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν στα μητρώα παλιά αλλά και πολλά νέα μέλη για να ψηφίσουν.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια διαλόγου που είχε το απόγευμα με νεολαίους, φοιτητές και φίλους του κόμματος, εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι “μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη”, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και νέων εκλογών.

“Ο σκοπός μας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και έχω πει δημόσια και το επαναλαμβάνω ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε μια ευρεία κοινωνική και πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα μας επιτρέψει με μεγαλύτερη άνεση να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα” είπε ο κ. Μητσοτάκης – απαντώντας σε σχετική ερώτηση μιας νέας, φίλης του κόμματος του – και πρόσθεσε:

“Αυτό που μπορώ να σου πω είναι, ότι είμαι σίγουρος, ότι μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη. Με άλλα λόγια, δε θα πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική, όπως ενδεχομένως θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Είμαι σίγουρος, ότι με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο, η χώρα την επόμενη μέρα θα έχει κυβέρνηση, διότι αυτό θα είναι τελικά το αίτημα των πολιτών, όπως θα εκφραστεί στην κάλπη”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια “πολιτική αλλαγή” που θα βοηθήσει να έρθουν επενδύσεις, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ώστε να έχουν οι νέοι ένα καλύτερο μέλλον, να αναχαιτιστεί το brain drain, αλλά και για υπάρχει μια προοπτική μελλοντικά για όσους θελήσουν να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να προσφέρουν στον τόπο.

“Να διαμορφώσουμε, όχι απλά μια ισχυρή πολιτική πλειοψηφία, αλλά μια κοινωνική δυναμική συμπόρευσης πολιτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα αξίζει καλύτερα και ότι χρειάζεται μεγάλες αλλαγές σε πολλά πεδία πολιτικής για να μπορέσουμε επιτέλους να φύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο, στον οποίο έχουμε μπει” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Θα έχουμε μια δύσκολη δουλειά, την επόμενη μέρα, να ενώσουμε και πάλι τον ελληνικό λαό” συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

“Το λέω, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε μια ακραία διχαστική νοοτροπία και σε ένα πολιτικό λόγο που με μεγάλη άνεση κυλά την δημόσια αντιπαράθεση στη λάσπη. Προσωπικά, δεν έχω καμιά διάθεση να ακολουθήσω σε αυτή την τακτική. Και πιστεύω ότι κι εσείς, ως νέα γενιά, ως νέοι άνθρωποι, δε θα το θέλατε αυτό. Το τελευταίο, το οποίο θέλετε, είναι να βλέπετε πολιτικούς αρχηγούς να μαλλιοτραβιούνται και να ανταλλάσουν ανακοινώσεις που σε καμιά περίπτωση δε συνάδουν με το λόγο που πρέπει να εκφράζει ένας πολιτικός. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να σας μιλήσουμε για τα προβλήματά σας”.

Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού