Την καθαρότητά του καθώς και πολιτικά κίνητρα αμφισβητεί και αναζητεί η αλβανική ιστοσελίδα tesheshi.com στη φετινή νίκη του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Eurovision.

Το τραγούδι που κέρδισε  αυτή τη διάκριση, θα μπορούσαν να την λάβουν πολλά άλλα τραγούδια που εμφανίσθηκαν στην Γιουροβίζιον, εκτιμά η ιστοσελίδα.

Και διερωτάται: Είναι τυχαίο ότι το τραγούδι κέρδισε λίγο μετά την μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ;

Το πιο σημαντικό είναι η σύμπτωση των λόγων της τραγουδίστριας μετά τη νίκη: «Την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ»;, συνεχίζει να θέτει ερωτήματα το tesheshi.com.

Δεν είναι αυτό ένα πολιτικό μήνυμα που μεταδίδεται σε παγκόσμια εκδήλωση ενός διαγωνισμού τραγουδιού; Δεν γνωρίζει η τραγουδίστρια ότι η Ιερουσαλήμ είναι  μια περιοχή για την οποία υπάρχει έντονη διαφωνία με τους Παλαιστίνιους των οποίων το ανατολικό τμήμα αποκαλούν πρωτεύουσά τους; Γιατί δεν έκανε αναφορά στο Τελ Αβίβ, αλλά στην Ιερουσαλήμ; Είναι τόσο απλοϊκή η νίκη; Είναι αυτό το φεστιβάλ απλοϊκός διαγωνισμός τραγουδιού;, υπογραμμίζει με έμφαση το αλβανικό δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα (στα αλβανικά)

 

Μενού