Σκοπιανό | Κατρούγκαλος: Δεν θα κάνουμε σαλαμοποίηση

Στην εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για το Σκοπιανό, είπε λίγες ώρες μετά το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ:

“Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία τα τελευταία 30 χρόνια της διαπραγμάτευσης. Είναι σαν να είμαστε σε αγώνα αντοχής. Όμως τα 100 τελευταία μέτρα είναι τα πιο δύσκολα. Δεν επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω ότι υπάρχει νέο όνομα γιατί θα χαλάσει η διαπραγμάτευση”

“Δεν θα κάνουμε σαλαμοποίηση. Όλα τα θέματα θα λυθούν μία και έξω”, συνέχισε ενώ διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα ψήφου 180 βουλευτών. “Εμείς θα επιδιώξουμε ευρύτερη πλειοψηφία”, είπε.

“Θέλω να ελπίζω ότι θα δουν και οι ΑΝΕΛ τα θετικά της συμφωνίας”, συμπλήρωσε σχετικά με την αντίδραση του κόμματος της συμπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική διαπραγμάτευση.

Απαντώντας στις απειλές των Παμακεδονικών Ενώσεων, είπε:

“Δεν ξέρω αν η φαιδρότητα ή η επικινδυνότητα είναι το βασικό του χαρακτηριστικό. Θα πρέπει να ρωτήσετε τη ΝΔ αν καταδικάζει αυτήν την επιστολή”, ενώ σχετικά με μια ενδεχόμενη πρόσκληση πολιτικών αρχηγών σημείωσε:

“Δεν υπάρχει πρόσκληση πολιτών αρχηγών. Είδαμε μια στροφή του Μητσοτάκη για να έχουμε ας πούμε ένα εθνικό μέτωπο. Αν υπάρχει η διάθεση επιστροφής στην εθνική γραμμή από τη ΝΔ θα την καλοδεχτούμε”.