Κερ κατά Τραμπ: Έχει μετατρέψει τα πάντα σε έκφραση εθνικισμού (vid)

Ο προπονητής των Ουόριορς, Στιβ Κερ ο οποίος επανειλημμένα έχει μιλήσει σκληρά για τον Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική του, αναφέρθηκε στην αναίρεση της πρόσκλησης των πρωταθλητών του NFL, Philadelphia Eagles.

“Αυτό που βλέπεις είναι, τους αθλητές να δείχνουν πατριωτισμό μέσω της κοινωνικής τους προσφοράς” είπε και πρόσθεσε: “Ο πρόεδρος τα έχει μετατρέψει όλα αυτά σε ένα πολιτικό παιχνίδι κι αυτό το παιχνίδι είναι μια καταφανής έκφραση εθνικισμού. Ο πατριωτισμός βοηθά τους συμπολίτες σου, είτε είναι αυτό που έκανε ο Κέβιν Ντουράντ, είτε αυτό που κάναμε εμείς όταν επισκεφθήκαμε την Ουάσινγκτον“.

Και εξήγησε τι είναι κατ’ αυτόν πατριωτισμός, σε αντίθεση με ό,τι κατά τη γνώμη του πρεσβεύει ο Τραμπ: “Αυτό που έκαναν οι Lynx σήμερα. Αυτός είναι πατριωτισμός. Είμαι περίεργος για την ειρωνεία με την ματαίωση της πρόσκλησης των Eagles. Οταν διαβάζεις για τις καλές πράξεις που έχουν κάνει στις κοινότητές τους. Ο Μάλκολμ Τζένκινς έχει απευθυνθεί σε νομοθέτες, επιχειρώντας να φτάσει στη ρίζα των ζητημάτων που έχουμε. Αντ’ αυτού έχουμε τα στρατιωτικά τραγούδια στον Λευκό Οίκο για να δείξουμε πόσο πατριώτες είμαστε, παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε τα λόγια. Είναι απλά απίστευτο”.

 

 

Πηγή: eurohoops.net