ΗΠΑ: Ξένοι εργάτες πέφτουν συχνά θύματα διακινητών ανθρώπων

Ξένοι εργάτες με προσωρινή άδεια εργασίας στις ΗΠΑ πέφτουν θύματα διακινητών ανθρώπων καθώς κάποιοι εργοδότες και υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού εκμεταλλεύονται τα κενά στο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, ανακοίνωσε μια μκο.

Εργάτες με προσωρινή άδεια εργασίας συχνά συνδέεονται με έναν μόνο εργοδότη και κινδυνεύουν να απελαθούν αν αλλάξουν δουλειά ή παραιτηθούν, γεγονός που τους καθιστά ευάλωτους σε διακινητές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το αβέβαιο καθεστώς τους, σύμφωνα με την μκο Polaris, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Ο συνολικός αριθμός ξένων εργατών στη χώρα είναι άγνωστος καθώς πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες εκδίδουν βίζες, λέει η οργάνωση.

Το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον, εκτίμησε το 2013 ότι στις ΗΠΑ υπήρχαν 1,42 εκατομμύρια άνθρωποι με προσωρινή άδεια εργασίας.

Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην Εθνική Γραμμή Βοήθειας κατά της Διακίνησης Ανθρώπων, η Polaris εντόπισε περίπου 800 εργάτες με προσωρινή άδεια εργασίας, οι οποίοι έπεσαν θύματα διακινητών από το 2015 ως το 2017, όπως ανέφερε η οργάνωση σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε χθες Τρίτη.

“Τα πρόσωπα αυτά των οποίων η περίπτωση καταγράφηκε πιθανόν να αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό μέρος του πραγματικού συνολικού αριθμού των θυμάτων. Ακόμα και ο αριθμός αυτός που γνωρίζουμε είναι σοκαριστικός και ανεπίτρεπτος”, σημειώνει η οργάνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού