Τελετή Αδελφοποίησης Ηρακλείου και Νίζνι Νόβγκοροντ

Τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων Ηρακλείου και Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Ρωσικής πόλης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός βρίσκεται ήδη στη Ρώσικη πόλη την πέμπτη μεγαλύτερη της Ρωσίας όπου συναντήθηκε στο Κρεμλίνο του Νίζνι Νόβγκοροντ με τον ομόλογο του δήμαρχο Βλάντιμιρ Πάνοβ.

Στο μνημόνιο αδελφοποίησης θα περιλαμβάνονται θέματα όπως, η συνεργασία στον τουρισμό, τον πολιτισμό, η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μέσα από τη συνέργεια σε επίπεδο Εμπορικών Επιμελητηρίων και άλλων φορέων, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και τεχνολογίας Εκπαιδευτικών και Ακαδημαϊκών φορέων των δύο πόλεων. Πρόκειται για πολυεπίπεδη συνεργασία, που αναμένεται να αναπτυχθεί, και μεταξύ των άλλων θα περιέχει στοιχεία για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, την ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που προβάλουν τον κάθε Δήμο διεθνώς αλλά και των ιδιαιτεροτήτων που αφενός -σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό- τον καθιστούν μοναδικό, αφετέρου αναδεικνύουν το πλούσιο και ιστορικό παρελθόν τους. Ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογο του στο Ηράκλειο, για το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων της αδελφοποίησης το 2019.

Η αντιπροσωπεία που συμμετέχει στην αδελφοποίηση παραβρέθηκε χθες στις επίσημες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Νίζνι Νόβγκοροντ, καθώς στη Ρωσική Ομοσπονδία εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δήμαρχος Ηρακλείου και η αντιπροσωπεία του δήμου παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου σταθμού του Μετρό και το στάδιο της πόλης όπου θα διεξαχθούν 6 ποδοσφαιρικοί αγώνες του Μουντιάλ.

Σήμερα, ο κ. Λαμπρινός θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Νίζνι Νόβγκοροντ της εκκλησίας της Ρωσίας Georgy και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ” “Lobachevsky” Κρατικό Πανεπιστήμιο της πόλης, όπου θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιδρύματος και αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν επαφές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ έχει προγραμματισθεί και συνάντηση εργασίας από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο για θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος.

Στην τελετή αδελφοποίησης θα υπάρχει η ευκαιρία συναυλίας όπου με ήχους από τη μουσική παράδοση των δύο περιοχών, θα ενισχυθεί πολιτιστικά η τόσο σημαντική κατά τον κ. Λαμπρινό, στιγμή, με έντονο αλλά και ουσιαστικό συμβολισμό.