Αποκαλύφθηκε ξανά η τοιχογραφία του Κιθ Χάρινγκ στο Άμστερνταμ

Μια τοιχογραφία ύψους 12 μέτρων που φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος καλλιτέχνης της Ποπ αρτ, Κιθ Χάρινγκ το 1986, όταν βρέθηκε στο Άμστρερνταμ στο πλαίσιο μιας έκθεσής του, θα παρουσιάζεται ξανά σε κοινή θέα, 32 χρόνια μετά από την εποχή που δημιουργήθηκε.

Στην εν λόγω τοιχογραφία εικονίζεται ένα κυνοκέφαλο μυθικό ζώο, το οποίο φέρει επάνω του μια φιγούρα με το Χ (συνηθισμένη στα έργα του Χάρινγκ). Πρόκειται για ένα έργο το οποίο φιλοτεχνήθηκε σε τοίχο της άλλοτε αποθήκης έργων τέχνης του Μουσείου Στέντελικ και χρειάστηκε να καλυφθεί προκειμένου να προστατευθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Στα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας που χάρισε στην ολλανδική πρωτεύουσα ο Χάρινγκ, παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η Αϊλίν Μίντελ /Mick La Rock (μία από τις πρώτες και πιο γνωστές γυναίκες εκπροσώπους της τέχνης του γκράφιτι), ο μάνατζερ του Στέντελικ, Γιαν Βίλεμ Ζίμπουργκ και η Τζούλια Γκριν, διευθύντρια του Keith Haring Foundation στη Νέα Υόρκη (Ίδρυμα που διατηρεί τα δικαιώματα του έργου).

Η Αϊλίν Μίντελ ήταν εκείνη που εξασφάλισε τη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων, προκειμένου να έρθει και πάλι στο φως η ιδιαίτερη τοιχογραφία που φιλοξενείται στον τοίχο του κτηρίου που σήμερα λειτουργεί ως αποθήκη για το Markt Kwartier West.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ