Εβδομαδιαίες απώλειες 1,39% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με απώλειες 0,20% έκλεισε ο γενικός δείκτης τη χρηματιστηριακή εβδομάδα και διαμορφώθηκε στις 747,04 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακά κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 744,85 μονάδων (-0,50%) και 753,22 μονάδων (+0,62%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 23,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 26,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 124,9 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,08%, στις 1.964,56 μονάδες, ενώ στο +1,32% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.243,90 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,13% στις 840,12 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 1,39%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 1,12%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,53%.

Η συρρίκνωση των μέσων ημερήσιων συναλλαγών ακολουθείται και από τη συρρίκνωση του εύρους των διακυμάνσεων, λειτουργώντας ανασταλτικά στη δραστηριοποίηση βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων. Η αμφίδρομη σχέση του σπιράλ συρρίκνωσης (τζίρων – ενδιαφέροντος) έχει ως βασικό αρωγό την έλλειψη νέων που θα τροφοδοτούσαν κάποια ζωηρότερη κινητικότητα έστω και σε ένα περιορισμένο τμήμα των δεικτοβαρών τίτλων. Προς το παρόν η όποια ειδησεογραφία εξαντλείται μέσα σε μία ή δύο συνεδριάσεις και η κατεύθυνση δίνεται στο μεγαλύτερο βαθμό από την τάση των ξένων αγορών.

Οι επενδυτές δείχνουν περισσότερο διατεθειμένοι να περιμένουν τα αποτελέσματα εξαμήνου –που αργούν ακόμα- ενώ οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες της αγοράς αναμένουν επίπεδα “φτήνιας”, τιμές δηλαδή οι οποίες διαγραμματικά θα έχουν ένα στοιχείο υποτιμητικής υπερβολής.
Στο ταμπλό τώρα, το ζήτημα του reverse split οδήγησε τη μετοχή της Εθνικής στο -3,49%, με τον Σαράντη και την Jumbo να ακολουθούν με απώλειες 2,14% και 2,61% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλή, ΟΤΕ, Τιτάν και Eurobank, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Grivalia, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Λάμδα και Βιοχαλκο.

Στον αντίποδα, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες “έστειλε” τη ΔΕΗ στο +5,70%, με τον ΑΔΜΗΕ και την ΕΕΕ να κλείνουν με κέρδη 2,46% και 2,28% αντίστοιχα, παράσχοντας σημαντικές στηρίξεις στον Γενικό Δείκτη. Άνω του 1% τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και Μυτιληναίο, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Motor Oil.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού