Δήμιος του ΙΚ θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Ένας από τους υπόπτους για τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2015-2016 στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ο Οσάμα Κραγιέμ, αναγνωρίσθηκε από τη βελγική αστυνομία ως ένας από τους δημίους του ιορδανού πιλότου, ο φόνος του οποίου στις αρχές του 2015 στη Συρία είχε κινηματογραφηθεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και είχε συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο.

Η πληροφορία, η οποία δημοσιεύεται από τη βελγική εφημερίδα La Derniere Heure (DH), επιβεβαιώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από πηγή στην υπόθεση.

«Είναι ακριβές, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε ότι ήταν αυτός», δήλωσε η πηγή για τον Οσάμα Κραγιέμ, σε βάρος του οποίου μπορεί συνεπώς να ασκηθεί δίωξη για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ο τζιχαντιστής αυτός, ο οποίος γεννήθηκε το 1992 στη Σουηδία από γονείς σύρους πρόσφυγες, θεωρείται ύποπτος-κλειδί του τζιχαντιστικού πυρήνα ο οποίος ευθύνεται για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι (130 νεκροί) και γι’ αυτές που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες (32 νεκροί).

Έχουν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες γι’ αυτές τις δύο υποθέσεις και είναι φυλακισμένος στο Βέλγιο αφότου συνελήφθη στις 8 Απριλίου 2016 στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού