Αντιδράσεις για την επανέκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία»

Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση της επανέκδοσης της εφημερίδας «Μακεδονία», η οποία σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, αναμένεται να κυκλοφορήσει ξανά, ακόμη και πριν την 83η ΔΕΘ, από μερίδα εργαζομένων, με χρηματοδότηση από ένα πολυμετοχικό σχήμα 20 επιχειρηματιών και με διευθυντή και πάλι τον Μιχάλη Αλεξανδρίδη, ανέφερε το Thesstoday.gr.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το σύνολο των 75 εργαζομένων τεχνικών, διοικητικών, δημοσιογράφων στην εφημερίδα, όταν αυτή διέκοψε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2017, μόλις οι 25 συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια, με την συντριπτική πλειοψηφία των πρώην εργαζομένων να έχουν κάνει αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας δεδουλευμένα 18 μηνών, τα οποία μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ανέρχονταν στο ποσό των περίπου 1,2 εκ. ευρώ.

Σε αυτό το ποσό μάλιστα δεν συνυπολογίζονται αποζημιώσεις απόλυσης και μισθοί από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και άρχισε η επίσχεση εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων.

«Η πλειοψηφία των εργαζομένων, παραμένει σε επίσχεση εργασίας, δεν συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα καθώς δεν την εκφράζει και αντίθετα το καταγγέλλει ως φιλεργοδοτικό. Η πλειοψηφία διεκδικεί τα δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας από τους εργοδότες της εταιρείας η οποία δεν έχει τεθεί ακόμη σε καθεστώς εκκαθάρισης και δεν έχει πτωχεύσει νομικά» επισημαίνει στο Thesstoday.gr o Φίλιππος Δεργιαδές, πρώην πολιτικός συντάκτης και πρώην εργασιακός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της «Μακεδονίας».

«Έχουμε καταθέσει αγωγές και διεκδικούμε την συντηρητική κατάσχεση και τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, όπως και τους τίτλους, προκειμένου να πάρουμε τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις. Καλούμε τον Γιάννη Ρήγα να μην κρύβεται και να αναλάβει τις υποχρεώσεις του», προσθέτει ο δημοσιογράφος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού