Χονγκ Κονγκ: Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε έναντι 765.000 δολ.

Στο ποσό-ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ, δηλαδή 765.000 δολ. ΗΠΑ, πουλήθηκε μια θέση πάρκινγκ σε πολυτελές συγκρότημα στην περιοχή Kowloon’s Ho Man Tin.

“Είναι τρελό”” δήλωσε ο Darrin Woo, συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων, που έστειλε δύο οχήματά του στην Καλιφόρνια, για να γλιτώσει χρήματα από τη στάθμευσή τους. “Να αγοράσω χώρο στάθμευσης; Με τίποτα. Θα μπορούσα να αγοράσω πέντε αυτοκίνητα με αυτά τα λεφτά”.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας μέσος χώρος στάθμευσης αυτή τη στιγμή κοστίζει περίπου 2,25 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ, έχοντας αυξηθεί πάνω από έξι φορές από το 2006. Αυτό το γεγονός κάνει την αγορά κατοικίας της πόλης, που είναι η πιο ακριβή στον κόσμο, να φαίνεται, συγκριτικά, ότι είναι υπό έλεγχο. Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν μόνο 3,4 φορές κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Στο Μανχάταν, χώροι σε πολυτελές διαμέρισμα στη Crosby St. στο Σόχο διαφημίζεται ότι πωλούνται προς 1 εκατ. δολ., σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με τον Denis Ma, της εταιρείας συμβούλων Jones Lang LaSalle Inc. στο Χονγκ Κονγκ, οι κατασκευαστές ευθύνονται εν μέρει για αυτήν την κατάσταση. Βγάζουν περισσότερα χρήματα φτιάχνοντας διαμερίσματα αντί γκαράζ και έτσι τα σημεία στάθμευσης είναι λιγότερα από τα διαμερίσματα. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού