Σαλβίνι: Τέλος στις αφίξεις πλοίων διεθνών αποστολών με μετανάστες στην Ιταλία

Νέα αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, αναφορικά με τις αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία, διαμηνύοντας προς την ΕΕ, ότι η Ρώμη δεν πρόκειται να συναινέσει σε νέες αποστολές με μετανάστες στην Ιταλία.

Μάλιστα όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: ” Την Πέμπτη θα φέρω στην ευρωπαϊκή σύνοδο του Ίνσμπρουκ το αίτημα να σταματήσουν οι αφίξεις στα ιταλικά λιμάνια των πλοίων των διεθνών αποστολών. Δυστυχώς οι ιταλικές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε ετών είχαν υπογράψει συμφωνίες βάσει των οποίων, όλα αυτά τα πλοία μπορούσαν να ξεφορτώνουν τους μετανάστες στην Ιταλία”.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα 106 μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μεσίνα της Σικελίας από το ιρλανδικό στρατιωτικό πλοίο Σάμιουελ Μπέκετ.

Ο Σαλβίνι έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει να μην κατευθύνονται προς την Ιταλία όλα τα πλοία ευρωπαϊκών αποστολών που διασώζουν μετανάστες και πρόσφυγες, γιατί “στη Ρώμη υπάρχει νέα κυβέρνηση και η μουσική έχει αλλάξει”.

Είναι μια από τις θέσεις που η Ιταλία θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη, στην τριμερή συνάντηση στο Ίνσμπρουκ, με τους υπουργούς Εσωτερικών της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού