Ζάεφ: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ – Δημοψήφισμα το φθινόπωρο

Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ. Εάν δεν υπογράψει και πάλι τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα τότε υπάρχει και το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο βουλγαρικό πρακτορείο BGLES στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Κίνας με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία έγινε στην Σόφια.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται τη γνώμη του λαού» είπε ο Ζάεφ και πρόσθεσε: «Αυτός που πρέπει να ψηφίσει, θα ψηφίσει και αυτός που πρέπει να υπογράψει, θα υπογράψει, γι αυτό υπηρετούμε τους πολίτες» .

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει μομφή κατά του προέδρου, στην περίπτωση που αρνηθεί μέχρι το τέλος να υπογράψει την συμφωνία ο Ζάεφ απάντησε ότι όλες οι επιλογές είναι δυνατές.

Επανέλαβε τέλος για άλλη μία φορά ότι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα του είναι η ισότιμη ένταξη στο ΝΑΤΟ, εκτιμώντας ότι αυτό πιστεύει και η πλειονότητα των πολιτών της χώρας του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού