Χαρίτσης: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα πρώτη στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ

Τη σημασία να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας και μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην επιτροπή Περιφερειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ανταλλάσσοντας απόψεις με τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης σχετικά με τα ειδικά χρηματοδοτικά μέτρα που συμφωνήθηκαν το 2015 με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση έργων στην Ελλάδα, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της ΕΕ ως προς την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι η αξιοποίηση των πόρων του Κοινωνικού Ευρωπαϊκού Ταμείου ήταν καθοριστική στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση το 2015 για την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών της χώρας, π.χ. στον τομέα της υγείας.

Όπως είπε, το 2015, η κυβέρνηση έκανε την πολιτική επιλογή να ανακατευθύνει τους πόρους του Ταμείου σε δράσεις που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και δέχτηκε κριτική γι΄ αυτό.

Υπενθύμισε, ωστόσο, τη λανθασμένη πολιτική των δύο πρώτων ελληνικών προγραμμάτων προσαρμογής όπου προκρίθηκε η λογική της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και υποτιμήθηκε η ανάγκη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, ενισχύοντας τα υφεσιακά φαινόμενα στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ