Παπανάτσιου: Κανένα όνομα δεν διαγράφεται από καμία λίστα φοροδιαφυγής

Ο έλεγχος όσων περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Μπόργιανς, την λίστα των εμβασμάτων εξωτερικού, συνεχίζεται, οι αποφάσεις του ΣτΕ διέγραψαν χρήσεις, όχι ονόματα, κανένα όνομα δεν θα διαγραφεί, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Δημόσιας Περιουσίας Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Έχουν βεβαιωθεί ήδη 910 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί 107 εκατ. ευρώ, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν βεβαιώσει μόλις 24 εκατ. ευρώ, όπως είπε.

«Δεν διαγράφεται καμία λίστα, από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν διαγράφεται λίστα, αλλά χρήσεις. Για εκείνους που είναι στη λίστα Λαγκάρντ π.χ. ο έλεγχος συνεχίζεται στις χρήσεις που δεν είναι διαγεγραμμένες με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η φορολογική Αρχή μπορεί να στείλει τις υποθέσεις στον Οικονομικό Εισαγγελέα», είπε η κ. Παπανάτσιου.

Σε άλλο σημείο μάλιστα, διευκρίνισε ότι «δεν έχει διαγραφεί κανένα όνομα από καμία λίστα, ούτε θα διαγραφεί».

Όσον αφορά την απόδοση του ελέγχου, σημείωσε ότι ενώ «αυτοί που κρατούσαν στο συρτάρι τις υποθέσεις επί χρόνια, όταν αναλάβαμε είχαν βεβαιώσει μόλις 24 εκατ. ευρώ, αυτή τη στιγμή, από τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικού, έχει ξεκινήσει ένας πολύ μεγάλος έλεγχος σε 3.500 υποθέσεις, έχουν ολοκληρωθεί περίπου 2.000 υποθέσεις και έχουν βεβαιωθεί 919 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν εισπραχθεί ήδη περίπου 107 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες που υπάρχουν, μετά από προσφυγές κτλ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού