«Πράσινο φως» από την ΕΕ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Το αργότερο μέχρι τα τέλη του χρόνου, προβλέπεται να πέσουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι μετά την έγκριση από την ΕΕ της σύμβασης παραχώρησης που έχει κερδίσει η κοινοπραξία «Ariadne Airport Group», με επικεφαλής την ΤΕΡΝΑ με ποσοστό συμμετοχής 90% και την Ινδική GMR, η οποία ελέγχει το 10%.

Επόμενο βήμα είναι η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε τα έργα κατασκευής να ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς.

Οι δύο εταιρείες ήταν οι μόνες που υπέβαλλαν προσφορά για το νέο αεροδρόμιο καθώς το άλλο ισχυρό σχήμα η Vinci με τον Άκτωρα, ζήτησαν παράταση του διαγωνισμού από το υπουργείο Υποδομών, η οποία δεν έγινε δεκτή και τελικά δεν υπέβαλλαν προσφορά. Για την κατασκευή του αεροδρομίου ο προσωρινός ανάδοχος είχε υποβάλλει προσφορά ύψους 480 εκ. ευρώ, αισθητά χαμηλότερη από τις προβλέψεις του υπουργείου που έκαναν λόγο για 850 εκ. ευρώ. Στο έργο θα διατηρήσει ενισχυμένη συμμετοχή και το δημόσιο, η οποία υπολογίζεται σε 46% μεσω δανείου που θα συνάψει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου υπολογίζεται σε 180 εκ. ευρώ.

Το Καστέλι, θα αντικαταστήσει το σημερινό αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, το οποίο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε επισκεψιμότητα στην χώρα μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού