Πιτσιόρλας: Έχουμε εξασφαλίσει την έξοδο από τα μνημόνια

«Με την συμφωνία του Eurogroup έχουμε εξασφαλίσει την έξοδο από τα μνημόνια. Έχουμε εξασφαλίσει έναν διάδρομο αρκετών χρόνων μπροστά μας όπου το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι χαμηλό. Έχουμε επομένως διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα από το Αύγουστο και μετά να περάσει σε μια καινούρια περίοδο. Δεν λέμε ότι τελείωσαν τα προβλήματα. Λέμε όμως ότι εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία της χώρας, να πετύχουμε τους στόχους, να θεμελιώσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και επίσης να εξασφαλίσουμε ότι θα ανακουφίσουμε τα στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο στην κρίση».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε δήλωση του πριν από την ομιλία που πραγματοποίησε χθες σε πολιτική συγκέντρωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο.

Αναφορικά με το ζήτημα της φορολογίας, ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε πως η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2019 θα προχωρήσει σε μια πορεία φορολογικών ελαφρύνσεων με στόχο να πριμοδοτηθεί η ανάπτυξη, αλλά και να ανακουφιστούν οι πληγέντες της κρίσης, Επίσης είπε πως πρέπει στην Ελλάδα να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με το όποιο θα πληρώνουν όλοι με βάση τις δυνατότητες τους, ενώ τόνισε πως «δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα παρελθόν φοροαπαλλαγών, φοροδιαφυγής σε τεράστια έκταση».

«Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε με τόλμη. Όπως πήραμε το βάρος να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, με τον ίδιο τρόπο θα επιχειρήσουμε και τις αλλαγές που είναι ανάγκες για ν προχωρήσει η ανάπτυξη στη χώρα μας » σημείωσε.

Σχετικά με την συμφωνία για το χρέος, ο κ. Πιτσιόρλας στην ομιλία του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια περίοδο 12- 15 χρόνων όπου τα έξοδα για την εξυπηρέτηση του χρέους θα είναι πάρα πολύ χαμηλά, καθώς επίσης και ότι θα υπάρχει δυνατότητα για νέα διαπραγμάτευση για την οριστική επίλυση του θέματος.