Παπακώστα: Γιατί έχουν παγώσει οι προσλήψεις των διακριθέντων Αθλητών;

Την αιτία για τη διακοπή των προσλήψεων των διακριθέντων αθλητών σε κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου, αλλά και πότε θα ξεκινήσει ξανά η διαδικασία πρόσληψής τους, ζητά να μάθει με ερώτηση που κατέθεσε προς τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Πολιτισμού και Αθλητισμού, η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η βουλευτής της Β΄ Αθηνών αναφέρει στην ερώτησή της ότι ο ν. 2725/1999 προβλέπει σε διακριθέντες αθλητές, οι οποίοι έχουν φέρει σημαντικές διακρίσεις για την Χώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλπ, την δυνατότητα διορισμού σε κενές θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα υπό την προϋπόθεση κατάθεσης σχετικής αίτησης. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα απαραίτητα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα.

Η Κατερίνα Παπακώστα σημειώνει ότι τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο 2017 διορίστηκαν συνολικά 160 αθλητές, οι οποίοι είχαν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις το 2007 και το 2008. Ενώ ο επόμενος κύκλος διορισμών με αιτούντες του 2009 θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2017, η διαδικασία, έως σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το 2017 είχε καταγγείλει το πάγωμα τον διορισμών και είχε τονίσει, πως με την επανέναρξη των διαδικασιών, έγιναν σεβαστά τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των αθλητών. Σήμερα, η διακριθέντες αθλητές καταγγέλλουν, πως οι δικοί τους διορισμοί έχουν παγώσει, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούνται προσλήψεις στο Δημόσιο.


Ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: Διορισμός Διακριθέντων Αθλητών

Το άρθρο 34 του ν. 2725/1999 προβλέπει παροχές σε διακριθέντες αθλητές, οι οποίοι με τους κόπους και τις θυσίες τους έχουν φέρει σημαντικές διακρίσεις για την Χώρα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται πως αθλητές που έχουν σημειώσει διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά Αθλήματα κ.α., επιτρέπεται να διορίζονται σε κενές θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα, υπό την προϋπόθεση κατάθεσης σχετικής αίτησης. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα απαραίτητα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα.
Τον Ιανουάριο του 2017 διορίστηκαν 156 διακριθέντες αθλητές και τον Μάρτιο του ιδίου έτους άλλη τέσσερις. Οι 160 συνολικά αθλητές, είχαν καταθέσει αίτηση προ δεκαετίας, καθώς με αυτούς τους δύο κύκλους διορισμών ξεπάγωσαν οι λίστες των ετών 2007 και 2008.
Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε επισημάνει το 2017 ότι οι προσλήψεις των διακριθέντων αθλητών είχαν παγώσει με ευθύνη των προηγούμενων Κυβερνήσεων και πως με τους συγκεκριμένους διορισμούς έγιναν σεβαστά τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των αθλητών.
Κατά συνέπεια, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως έκτοτε δεν πραγματοποιήθηκαν άλλες προσλήψεις. Ενώ ο επόμενος κύκλος διορισμών με τους αιτούντες του 2009 θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2017, η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει έως σήμερα.
Οι διακριθέντες αθλητές καταγγέλλουν το πάγωμα των διορισμών τους, ενώ την ίδια ώρα το Δημόσιο συνεχίζει τις προσλήψεις σε άλλους τομείς.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποια είναι η αιτία για την διακοπή των προσλήψεων διακριθέντων αθλητών σε κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου;

2. Πότε θα επανεκκινήσετε την διαδικασία πρόσληψης των αθλητών οι οποίοι έφεραν διακρίσεις και τίμησαν την Χώρα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής


Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου Αθήνα, 23 Ιουλίου 2018
Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού