Ιδρύεται νέα αριστερή συμμαχία στη Γερμανία με πρότυπο τον Μπέρνι Σάντερς

Η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ θέλει να ενώσει αριστερές δυνάμεις ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό. Το μέτωπο Αριστεράς, Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων απευθύνεται σε απογοητευμένους πολίτες.

Η ίδρυση της αριστερής συμμαχίας που είχε ανακοινωθεί προ πολλού παίρνει από σήμερα συγκεκριμένη μορφή – τουλάχιστον στο διαδίκτυο. Από το μεσημέρι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα του νέου κινήματος που φέρει το όνομα «Ξεσηκωθείτε» (Aufstehen). Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, στις 4 Σεπτεμβρίου η πρωτοβουλία που ξεκίνησε η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ θα παρουσιαστεί επίσημα στο Βερολίνο.

Στόχος του κινήματος είναι σύμφωνα με παλιότερη δήλωσή της να προσεγγίσει όλους εκείνους τους πολίτες που έχουν αποτραβηχτεί από τα κοινωνικά δρώμενα επειδή αισθάνονται «απογοητευμένοι» από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει ή βρίσκονται στην κυβέρνηση. Το νέο αριστερό κίνημα θα πρέπει να αναδειχθεί σύμφωνα με τη δημοφιλή αριστερή πολιτικό σε εκφραστή του θυμού πολλών ανθρώπων για την κοινωνική αδικία που επικρατεί στη Γερμανία.

Πρότυπο της πρωτοβουλίας είναι ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς και η συμμαχία νέων σοσιαλιστών «Momentum» στη Μεγάλη Βρετανία. Απώτερος στόχος του κινήματος είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών, της Αριστεράς και των Πρασίνων.