Χαρίτσης: Πιο τολμηροί στις παθογένειες δεκαετιών

Η δέσμη μέτρων σχετικά με την στήριξη των πληγέντων αλλά και τον επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την εποχή μετά τη λήξη του προγράμματος, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτή η ανείπωτη τραγωδία μας συνταράσσει όλους και μας κάνει να σκεφτούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες μας για τα επόμενα χρόνια. Πού πρεπει να βαλουμε τον πήχη ψηλά για τις ανάγκες που έχει η χώρα. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει από τη κυβέρνηση για μετά το μνημόνιο περίοδο, μετά την 20η Αυγούστου, θα πρέπει να συμπεριλάβει και όλες τις τελευταίες εξελίξεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

«Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών, οι οποίες βλέπουμε σε πόσα τραγικά γεγονότα οδηγούν», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρίτσης και ως παράδειγμα ανέφερε τις χρήσεις γης. Ενα θέμα με πολλές πλευρές όπως είπε, δηλαδή την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των τοπικών κοινωνίων ενώ σχετίζεται και με αυτή καθαυτή την αναπτυξιακή πορεία της χώρας καθώς οι επενδυτές ζητούν αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το τί ισχύει για τις χρήσεις γης στη χώρα μας.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι προχωρούν με γρήγορες ταχύτητες και το κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες, και σημείωσε ότι τόσο σε σχέση με τις νομοθετικές παρεμβασεις που έγιναν – και γίνονται – από την κυβέρνηση όσο και με τη συνείδηση που διαμορφώνεται στην κοινωνία, ότι όσα έγιναν στο παρελθόν δεν μπορεί να επαναληφθούν, αλλά και δεδομένου ότι η θλίψη και η οργή των πολιτών είναι δικαιολογημένες, πολιτική παρέμβαση σημαίνει δράσεις και παρεμβάσεις.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού