Μαξίμου: 3 άξονες πολιτικής ως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Ειδικού συνεργάτη

Σε 3 άξονες πολιτικής ως τα τέλη Σεπτεμβρίου προσανατολίζονται οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές κορυφαίων κυβερνητικών κύκλων.

Οι πυρκαγιές στην Αττική έχουν αναπροσαρμόσει την κυβερνητική τακτική, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες προσθέτουν ότι παράλληλα έχει αλλάξει η ως τα τέλη του καλοκαιριού επιλογή ηπιότερης ανάμιξης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην επικοινωνιακή διαχείριση της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως είχε αποφασιστεί πριν την τραγωδία στην ανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι 3 άξονες πολιτικής είναι:

– Η όσο το δυνατό αποφόρτιση των δυσμενών εντυπώσεων από  τις πυρκαγιές,

– Η επαναφορά στο προσκήνιο της εξόδου από το μνημόνιο, και

– Η δέσμη μέτρων για τις ανακοινώσεις Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τον 3ο άξονα επισημαίνεται ότι αφορά σε δύο σημεία, την αύξηση του βασικού μισθού, με βάση το πορτογαλικό μοντέλο κλιμακωτών αυξήσεων εντός της 3ετίας 2018-2021, και την ολική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Αντίθετα, σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης της περικοπής συντάξεων από το 2ο19, αναφέρεται από τις ίδιες πηγές ότι η διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό θα γίνει το φθινόπωρο και ότι η έκβασή του σε σημαντικό βαθμό θα κριθεί από το βαθμό επιτυχίας της προσπάθειας επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο Τσίπρα, υπογραμμίζεται σχετικά ότι εξ αρχής ήταν δεδομένο ότι πρόκειται για

το επικοινωνιακό “βαρύ πυροβολικό” εν όψει των εκλογών. Ωστόσο, τονίζεται, ενώ αρχικά είχε επιλεγεί να δυναμώσουν οι παρεμβάσεις Τσίπρα μετά τις ανακοινώσεις του ως πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, τώρα η προσπάθεια μέσων ενημέρωσης και της αντιπολίτευσης να τον καταστήσουν κύριο υπεύθυνο για τις φωτιές, θα αξιοποιηθεί για μια από νωρίτερα  επικοινωνιακή ενεργοποίησή του.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού