Αγωνία στις αγορές για την τουρκική οικονομική κατάρρευση

Αγωνία από σήμερα το πρωί  στις αγορές για την τουρκική οικονομική κατάρρευση, με τη λίρα της χώρας να κατρακυλάει στις ασιατικές αγορές περισσότερο κι από τις 7 λίρες/δολάριο στην ισοτιμία των δύο νομισμάτων.

Η πτώση έφθασε έως το 7,24 λίρες/δολάριο και σταθεροποιήθηκε στα 6,97 λίρες/δολάριο, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ότι από σήμερα το πρωί αρχίζει η εφαρμογή ενόςσε γενικές γραμμές απροσδιόριστου οικονομικού σχεδίου δράσης.

Η κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας σε ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε πως εξασφαλίζει όλη την ρευστότητα που χρειάζονται οι τράπεζες και πως τα ελάχιστα επιτόκια δανεισμού προς τις τράπεζες για τις εγγυήσεις έναντι των συναλλαγών σε τουρκική λίρα θα αναθεωρηθούν με βάση τον τύπο και την ωρίμανση, δίνοντας έτσι στις τράπεζες ευελιξία στην διαχείριση των εγγυήσεων.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, με τον κανονισμό αυτό η προεξοφλημένη αξία των υφιστάμενων χωρίς επιβάρυνση εγγυήσεων προβλέπεται να αυξηθεί κατά περίπου 3,8 δισ. τουρκικές λίρες.

Από την αρχή του έτους, η λίρα έχει χάσει το 46% της αξίας της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού