Μπαλωμενάκης: Αγωνιώδης προσπάθεια Γεωργιάδη να καλύψει πρόσωπα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

“Δεν πιστεύω ότι είναι ένα απλό λάθος του κ. Γεωργιάδη. Είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια -και παραξενεύομαι μάλιστα που το κάνει τόσο επίμονα- να καλύψει συγκεκριμένα πρόσωπα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και κατ’ επέκταση να καλύψει κι έναν ολόκληρο μηχανισμό, που δρούσε επί των ημερών του και επί των ημερών και άλλων υπουργών”, τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη “μαύρη τρύπα” στο ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε σε “λογιστική διαφορά”, ο κ. Μπαλωμενάκης σχολίασε: “Ήταν μια πρόχειρη και επιπόλαια προσέγγιση διότι η έννοια της λογιστικής διαφοράς είναι κάτι το οποίο προσυμφωνείται […] και δεν προκύπτει ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο. Είναι ένα είδος φαντασίας (του κ. Γεωργιάδη). Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει μια μεγάλη απόκλιση στα φερόμενα ταμειακά και σε εκείνα που υπήρχαν στις τράπεζες το αντίστοιχο χρονικό διάστημα […] Ο κ. Γεωργιάδης, για να το ξεπεράσει αυτό εφηύρε κατά κάποιο τρόπο την έννοια του μεταφερόμενου ελλείμματος”.

Ο κ. Μπαλωμενάκης είπε ακόμα πως ήδη καταρτίζεται το σχετικό πόρισμα, το οποίο εκτίμησε πως θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου και υπογράμμισε πως “το σημαντικότερο στοιχείο που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές είναι ότι δεν μπόρεσαν να βρουν παραστατικά, που να δικαιολογήσουν είτε τις εισπράξεις είτε τα έξοδα”.

“Υπήρχε μια γενικευμένη έλλειψη παραστατικών στοιχείων την οποία επισημαίνουν και η κοινή πείρα λέει ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν είσαι εντάξει με τα χαρτιά, κάτι θέλεις να καλύψεις”, σημείωσε, επισημαίνοντας πως “το εύρημά τους αυτό έρχεται να ‘κουμπώσει’ με τις πληροφορίες που είχαμε εμείς ως Εξεταστική Επιτροπή ότι ποσά χρημάτων σημαντικά διακινούνταν με απλές εντολές, δίδονταν υπό τη μορφή ενισχύσεων, χωρίς κριτήρια, για την προβολή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Αυτά δικαιολογούν μια τσαπατσουλιά μεν αλλά όχι τόσο μεγάλη, τόσο γιγαντιαία”.

Ο κ. Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του “Ερρίκος Ντυνάν”, σχολιάζοντας σχετικά: “Υπάρχει το τεράστιο θέμα του Ντυνάν. Ο τρόπος με τον οποίο μεταβιβάστηκε ένα νοσοκομείο ιδιοκτησίας κοινωφελούς ιδρύματος σε ιδιωτικά χέρια είναι από μόνο του ένα σκάνδαλο. Εκεί έχει πάρει διαφορετικού χαρακτήρα πτυχές -και νομικές και στοιχεία συναλλαγής, κομπίνας και μεθοδεύσεων, που πρέπει να επισημανθούν και ενδεχομένως υπάρξουν και τιμωρίες”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού