Πορτογαλία: Πρόθυμη να δεχθεί μέρος των μεταναστών του Aquarius

Η Πορτογαλία δήλωσε πως είναι “διαθέσιμη” να υποδεχθεί ένα μέρος των μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο Aquarius, ανακοίνωσε  η πορτογαλική κυβέρνηση.

“Η Πορτογαλία είναι διαθέσιμη να υποδεχθεί 40 από τους 244 μετανάστες που επιβαίνουν στο Aquarius και σε άλλα σκάφη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μάλτα”, ανέφερε η πορτογαλική κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Καταλονίας, ο οποίος υποστηρίζει την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του από την Ισπανία, πρότεινε σήμερα να ελλιμενιστεί σ’ αυτή το Aquarius που μεταφέρει 141 μετανάστες, ενώ η Μαδρίτη φαίνεται απρόθυμη να υποδεχθεί και πάλι το πλοίο.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Κιμ Τόρα πρότεινε τα λιμάνια των θερέτρων Παλαμός, Βιλανόβα ή Σεντ Κάρλες ντε λα Ράπιτα για να υποδεχθούν το πλοίο και πρόσθεσε πως έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα στην περιφερειακή διοίκηση που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των δημόσιων λιμανιών της Καταλονίας.

“Η Καταλονία θα είναι πάντα χώρα υποδοχής”, τόνισε.

Στη Γαλλία αυτοπροτάθηκαν επίσης τα λιμάνια της Σετ (νότια) και της Κορσικής.

Η Ισπανία, την οποία κυβερνά από την 1η Ιουλίου ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, είχε υποδεχθεί στα μέσα Ιουνίου στη Βαλένθια (ανατολική Ισπανία) το Aquarius με 630 μετανάστες, αφού η Μάλτα και η Ιταλία είχαν αρνηθεί να επιτρέψουν στο πλοίο να τους αποβιβάσει.

Όμως η ισπανική κυβέρνηση φαίνεται τώρα απρόθυμη να προσφέρει και πάλι ένα λιμάνι στο Aquarius με φόντο τις ζωηρές επικρίσεις της δεξιάς αντιπολίτευσης λιγότερο από έναν χρόνο πριν από εκλογικές αναμετρήσεις και τις διαμαρτυρίες των σοσιαλιστικών περιφερειακών αρχών της Ανδαλουσίας (νότια), που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου μεταναστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού