Κάτω από τα 1.200 δολάρια ο χρυσός

Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης η τιμή του χρυσού που ήταν, ωστόσο αρκετές για να οδηγήσουν το πολύτιμο μέταλλο σε ένα ακόμη χαμηλό 1,5 έτους την ώρα που το δολάριο οδεύει προς άνοδο στην εβδομάδα.

Το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο ενισχύεται περίπου 0,4% από τις αρχές της εβδομάδας -καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους επενδυτές που χρησιμοποιούν άλλο νόμισμα- παραμένει κοντά σε υψηλό σχεδόν 14 μηνών.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1 δολάριο ή κατά λιγότερο από 0,1%, στα 1.184 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο σε επίπεδο πιο ενεργού συμβολαίου από τις αρχές Ιανουαρίου του 2017. Την Τετάρτη, ο χρυσός έχασε 1,3% και καταγράφει μέχρι στιγμής απώλειες 2,9% από την αρχή της εβδομάδας.

Ο χρυσός παρέμεινε κοντά στη “γραμμή εκκίνησης” την Πέμπτη καθώς μια τριάδα οικονομικών δεικτών στηρίζουν τις εκκλήσεις για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το τρέχον έτος και το επόμενο, αν και δεν υπήρχε τίποτα στα στοιχεία που να υποδηλώνει ότι οι αλλαγές θα έρθουν πιο γρήγορα από το ρυθμό που επιθυμεί η Fed. Οι κατασκευές νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά λιγότερο από 1% τον Ιούλιο, αντικατοπτρίζοντας μια επιβράδυνση της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Παράλληλα, ο δείκτης Philadelphia Fed υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών ενώ οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού