Ιράκ: Οι διαδηλώσεις στη Βασόρα συνεχίζονται

Το κτίριο του κυβερνείου στη Βασόρα είχε τυλιχθεί στις φλόγες νωρίς σήμερα το απόγευμα, ανέφεραν τοπικές πηγές του στρατού και της αστυνομίας, λίγη ώρα αφότου χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τις τοπικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δεν υπήρχαν διαδηλωτές κοντά στο κτίριο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ακούστηκε όμως ένας ήχος έκρηξης.

Πολλά κυβερνητικά κτίρια έχουν δεχτεί επίθεση τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων στην πόλη και στο γειτονικό λιμάνι Ουμ Κασρ. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το μεσημέρι, οι αρχές της Βαγδάτης επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βασόρα, όμως η εντολή ακυρώθηκε από τις τοπικές αρχές λίγη ώρα προτού να τεθεί σε ισχύ.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κυρίως για τη διαφθορά και την αποσάθρωση των δημόσιων υπηρεσιών στο Ιράκ. “Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται και η κυβέρνηση αδιαφορεί, τους θεωρεί βανδάλους. Κανείς δεν είναι βάνδαλος, ο κόσμος κουράστηκε πια, έτσι πετούν πέτρες και καίνε λάστιχα επειδή κανείς δεν τους δίνει απαντήσεις” δήλωσε ένας 25χρονος, ο Άλι Σάαντ, στην τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας άλλος διαδηλωτής, ο 42χρονος Άχμεντ Καζέμ, είπε ότι ο κόσμος ζητά “νερό, ηλεκτρικό, δουλειά” στην πιο πλούσια σε υδρογονάνθρακες περιοχή του Ιράκ που όμως μαστίζεται από έλλειψη βασικών υποδομών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού