Συνεχίζεται ο θόρυβος για την εξαγορά της σκοπιανής ενεργειακής EDS από τη ΔΕΗ

Συνεχίζεται ο θόρυβος για την εξαγορά της σκοπιανής ενεργειακής EDS από τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι το θέμα αφορά σε κατάθεση του τιμήματος της εξαγοράς σε προσωπικό λογαριασμό στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, κ. Kocho Angjushev.

Ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, χαρακτήρισε απόλυτα θεμιτή   την εξαγορά της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS στα Σκόπια από τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του υφυπουργού Γιώργου Δημαρά, σημείωσε ότι «η εξαγορά είναι γνωστή εδώ κι ένα χρόνο. Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει. Η εταιρία πραγματοποίησε γενική συνέλευση μετόχων, η οποία ενέκρινε την εξαγορά. Προηγήθηκαν δε, οι απαιτούμενες αξιολογήσεις. Απορώ τι θυμάται η ΝΔ.

Έχει ανοίξει το ντουλάπι και προσπαθεί να δημιουργήσει θόρυβο», σχολίασε ο Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ.

ΝΔ: Να κατατεθεί στη βουλή η σύμβαση μεταξύ ΔΕΗ και EDS Σκοπίων

«Ο κ. Σταθάκης θα όφειλε να έχει καλύτερη μνήμη. Από τις 12/1 και από το βήμα της Βουλής, είχα προσωπικά εκφράσει έντονους προβληματισμούς και είχα θέσει ερωτήματα αναφορικά με την πρόθεση της ΔΕΗ να εξαγοράσει την εμπορική ενεργειακή εταιρεία EDS Σκοπίων. Η εταιρεία αυτή ήταν συμφερόντων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων», τονίζει επανερχόμενος στο ζήτημα Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σκρέκας, «πέρα από την σκοπιμότητα μιας τέτοιας επενδυτικής κίνησης, οι εύλογες ανησυχίες μας είχαν να κάνουν και με τον χρόνο επιλογής της συγκεκριμένης εξαγοράς, κατά την κορύφωση της διαπραγμάτευσης Ελλάδος και Σκοπίων.

Ο κ. Σταθάκης οφείλει άμεσα να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων τη σύμβαση μεταξύ της ΔEΗ και της EDS Σκοπίων. Οι πολίτες απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε αυτή την υπόθεση».

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού