Νέα απεργία σήμερα στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά

Η γενική συνέλευσή των εργαζομένων απέρριψε τις προτάσεις της εργοδοσίας για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα του σωματείου των εργαζομένων εδώ και καιρό.

Το σωματείο των εργαζομένων στο χώρο, η ΕΝΕΔΕΠ, με ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι «οι προτάσεις της εργοδοσίας σε καμία περίπτωση δεν έχουν στόχο να επιλύσουν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στο κλάδο» αλλά και ότι «οι εργολαβικές εταιρίες δίνουν στον απεργοσπαστικό τους μηχανισμό νομική μορφή, φτιάχνοντας ένα εργοδοτικό σωματείο».

Υποστηρίζουν ότι αυτό το «συνδικάτο» της εταιρείας είναι ο δούρειος ίππος που θα χρησιμοποιήσει η εργοδοσία για να χτυπήσει τον αγώνα τους και την απεργία τους, γιατί πολύ απλά, όπως αναφέρουν, “δεν έχει άλλα επιχειρήματα εκτός της τρομοκρατίας, του τραμπουκισμού και της διάσπασης”.

Φέρνουν ως παράδειγμα την τραμπούκικη επίθεση που σημειώθηκε στα μέσα Αυγούστου, σε βάρος του προέδρου του Σωματείου, κ. Μάρκο Μπεκρή, από τον επόπτη ασφαλείας της εργολαβικής DPORT. Μέσω της ανακοίνωσης του νέου “Σωματείου”, τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ, η εργοδοσία προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό ως διαπληκτισμό μεταξύ εργαζομένων.

Ως απάντηση στα παραπάνω, η ΕΝΕΔΕΠ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ενώ σήμερα, Πέμπτη, εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία ενάντια στις νέες αυτές απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Δεν γίνεται να μας πείσουν ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά όταν το λιμάνι μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2018 πέτυχε αύξηση περίπου 30%, μια αύξηση που επιτεύχθηκε μέσα από τη δική μας δουλειά, μέσα από τον δικό μας κόπο» σχολιάζουν οι εργαζόμενοι.

Τα αιτήματά τους, όπως επαναλαμβάνει η ΕΝΕΔΠΕΠ, είναι:

Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.

6μελή πόστα λιμενεργατών.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Σύσταση Επιτροπών Yγιεινής και Aσφάλειας.

Πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Με κοινή τους ανακοίνωση, η ΟΜΥΛΕ, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ συμπαρίστανται στον αγώνα των συναδέλφων τους που εργάζονται στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ της ΣΕΠ/PCT θεωρώντας πως τα αιτήματα τους είναι δίκαια και η εργοδοσία οφείλει να τα ικανοποιήσει.

Όπως προσθέτουν αναλυτικά:

«Πιστεύουμε ότι η υπογραφή ΣΣΕ των εργαζομένων είναι όρος απαραίτητος για τη ρύθμιση της εργασίας στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ και αποτελεί το μοναδικό τρόπο για να εξασφαλιστούν ίδιοι όροι εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Εμείς παραμένουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας για διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας της εργασίας τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Από την έναρξη λειτουργίας της ΣΕΠ/PCT τα σωματεία μας είχαμε καταγγείλει και καυτηριάσει τις επιλογές της εργοδοσίας που στόχευαν μόνο στην απορρύθμιση των σταθερών εργασιακών σχέσεων και στην αμφισβήτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για όσα της αναλογούν και την εργοδοσία να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων στη ΣΕΠ/PCT».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού