Μπούλμαν: O “άσπονδος σύντροφος” της κυρίας Γεννηματά στην Αθήνα

O “άσπονδος σύντροφος”της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν,  θα βρεθεί σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, όντας ο κεντρικός ομιλιτής σε εκδήλωση με θέμα «Ένα μέλλον για όλους – Μία Ευρώπη που το διασφαλίζει – Ένα Προοδευτικό Κίνημα που θα το Οικοδομήσει».

Την εκδήλωση οργανώνουν το ίδρυμα Friedrich Ebert στην Αθήνα και η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D Group) στο Ευρωκοινοβούλιο (Αίγλη Ζαππείου, αίθουσα “Prive”).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπούλμαν με δηλώσεις του έχει συχνά αναφερθεί στην ανάγκη τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποτραπεί η επικράτηση της ΝΔ, με συνέπεια δυσαρέσκεια από μεριάς ΚΙΝΑΛ, το οποίο απορρίπτει οποιαδήποτε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖA.

Συνάντηση προετοιμασίας με τον κ. Μπούλμαν εν όψει της ομιλίας Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ) και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν και αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των ευρωπαϊκών εξελίξεων, εν όψει και των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 26 Μαϊου 2019.

Ούντο Μπούλμαν και Δημήτρης Παπαδημούλης συμφώνησαν, παρά τις υπαρκτές διαφορές, στην ανάγκη ενίσχυσης των συγκλίσεων και της συνεργασίας των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων (Σοσιαλιστές, Αριστερά, Πράσινοι) για την υλοποίηση κοινών στόχων, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Συμφώνησαν επίσης, ότι αυτή η συνεργασία καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική λόγω της ανησυχητικής ανόδου της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, καθώς και της διαφαινόμενης τάσης προσέγισσής της με την πιο ακραία συντηρητική πτέρυγα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ευχαρίστησε τον Ούντο Μπούλμαν για τη στήριξη των Ευρωσοσιαλιστών όπως και όλων των ευρωομάδων του προοδευτικού πολιτικού φάσματος, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, καθώς και για τη θερμή στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ούντο Μπούλμαν και Δημ. Παπαδημούλης, αντάλλαξαν επίσης απόψεις εν όψει της ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 11 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο, καθώς και της προγραμματισμένης επίσκεψης του Ούντο Μπούλμαν στην Αθήνα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού