ΔΕΘ 2018: Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια

Τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ συνοδεύονται από τις καθιερωμένες κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη.

Με σύνθημα «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Αριστοτέλους ενώ πραγματοποιείται πορεία μέσω της οδού Τσιμισκή.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά. Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία”.

Την ίδια στιγμή, μερικές δεκάδες συγκεντρώνονται μπροστά στο Λευκό Πύργο, προκειμένου να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που είναι προγραμματισμένο για τις 19:00 έξω από το Βελλίδειο, με τον τόνο να δίνουν, όπως αναμένεται ακροδεξιές, εθνικιστικές, και παραθρησκευτικές οργανώσεις.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού