Ρος: Η παρουσία μεγάλων αμερικανικών εταιρειών στη ΔΕΘ δείχνει την εμπιστοσύνη στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας

Η παρουσία αμερικανικών εταιριών παγκόσμιας εμβέλειας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και την επιθυμία μας να είμαστε μέρος του», υπογράμμισε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στον σύντομο χαιρετισμό του στη χθεσινοβραδινή δεξίωση που παρέθεσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με αφορμή την 83η ΔΕΘ, που εγκαινιάζεται απόψε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν (στην 83η ΔΕΘ) αμερικανικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας. Αποτελούν δείγματα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου και πρόσθεσε: «η παρουσία τους εδώ αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και την επιθυμία μας να είμαστε μέρος του».

Σύμφωνα με τον κ. Ρος, «οι εταιρίες αυτές συμβάλλουν στο μέλλον της Ελλάδας και επιθυμούν να τη βοηθήσουν να πετύχει τους οικονομικούς της στόχους».

Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε ότι «το διμερές εμπόριο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας ξεπερνά τα δύο δισεκ. δολάρια και συνεχώς αυξάνεται δυναμικά» όπως και ότι «η Ελλάδα αποτελεί τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο προορισμό FDI (σ.σ. Άμεσων Ξένων Επενδύσεων) στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εξέφρασε εξάλλου τη βεβαιότητα ότι «μέσω της συνεργασίας και εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να προωθήσουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στις δύο χώρες μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «η Διεθνής Έκθεση θα δημιουργήσει νέα υψηλά επίπεδα εμπορίου και επενδύσεων που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες- και την Ελλάδα και τις ΗΠΑ», ενώ ευχαρίστησε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για όλα όσα κάνει ώστε να προωθήσει τη συνεργασία, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων ευκαιριών και στις δύο χώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού