Θεοχαρόπουλος: Δεν θα υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη σημερινή ΝΔ

Κλιμακούμενη πόλωση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” και τονίζει ότι «το ΚΙΝΑΛ οφείλει να επιμείνει “επιθετικά” στη μετριοπάθεια, να προβάλει σταθερά τις προγραμματικές του θέσεις και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, γιατί είναι ο μόνος δρόμος υπέρβασης των σημερινών αδιεξόδων». Προσθέτει ακόμη ότι δεν θα χαρίσει την Αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κέντρο στη ΝΔ.

Σχετικά με τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες ,ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογραμμίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει έντονα να πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή, επιδιώκοντας τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. «Θα απευθυνθούμε προς τις πολιτικές δυνάμεις με συγκεκριμένες θέσεις και γνώμονα την εθνική συνεννόηση. Για να υπάρχει περιθώριο, όμως, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι επείγει να ηττηθεί το κομματικό και πελατειακό κράτος γιατί αν συνεχισθεί η εναλλαγή του δεν θα έχει μέλλον η χώρα. Να συμφωνήσουμε στο ότι οι λογικές “ελαττωματικών ιδεών” του Βορίδη δεν είναι αποδεκτές. Γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος όπως ο αριστερός λαϊκισμός των αγανακτισμένων διαπέρασε οριζόντια τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι και ο δεξιός λαϊκισμός των συλλαλητηρίων να περάσει πάνω από τον Μητσοτάκη, με μαέστρο πλέον όχι τον ίδιο αλλά τη σκληρή δεξιά πτέρυγα του κόμματός του. Και αν συμβεί αυτό δεν θα υπάρχει περιθώριο συνεργασίας», αναφέρει.

Επίσης ο κ. Θεοχαρόπουλος προσθέτει ότι «το ΚΙΝΑΛ οφείλει να διαμορφώσει έναν σύγχρονο αριστερό σοσιαλδημοκρατικό προγραμματικό λόγο που δεν έχει καμιά σχέση με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ». «Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά τις αυταπάτες και τις απάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό θα τον εγκαταλείψουν για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή προοδευτική παράταξη» εκτιμά και συμπληρώνει ότι «η εθνικολαϊκιστική ώσμωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο, την Παπακώστα και τον Πολάκη δεν συνιστά σοσιαλδημοκρατική στροφή». «Η Σοσιαλδημοκρατία δεν συγκυβερνά με ακροδεξιούς και λαϊκιστές. Δεν εξοντώνει τη μεσαία τάξη και δεν φτωχοποιεί την κοινωνία για να μοιράζει επιδόματα. Δεν αμφισβητεί τους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας, τη διάκριση των εξουσιών και δεν στοχοποιεί τα ΜΜΕ. Με το τελευταίο του μάλιστα διχαστικό διάγγελμα ο κ. Τσίπρας “έκαψε” κάθε τέτοια προοπτική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού