ΗΠΑ: Προσπάθειες του Τραμπ να ανακαλύψει το “βαθύ λαρύγγι” του Λευκού Οίκου που μίλησε για “ανηθικότητα του προέδρου”

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω πολιτικής θύελλας που έχει προκαλέσει δημοσίευμα των New York Times (ΝΥΤ), στο οποίο φερόμενο στέλεχος του Λευκού Οίκου έκανε ανωνύμως λόγο για “ανηθικότητα του προέδρου”, κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει έρευνα στους ΝΥΤ, μετά τη δημοσίευση του ανώνυμου άρθρου εναντίον του.

Υπενθυμίζεται ότι ανώνυμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ισχυριζόταν στο άρθρο του ότι είναι μέρος ενός δικτύου εντός του Λευκού Οίκου που προσπαθεί να προβάλλει αντίσταση στον Αμερικανό πρόεδρο.

Σύμφωνα με όσα έγραφε, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη εξέτασαν το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί ο Τραμπ από τη θέση του με την επίκληση του άρθρου 25 του Συντάγματος, το οποίο επιτρέπει την απομάκρυνση ενός προέδρου εφόσον η πλειονότητα της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος θεωρούν πως δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι σκέφτεται να αναλάβει δράση κατά των Times: «Θα δούμε. Το κοιτάζω αυτό τώρα», είπε στους δημοσιογράφους. Ο Γενικός Εισαγγελέας Jeff Sessions «πρέπει να ερευνήσει ποιος είναι ο συγγραφέας του κομματιού, γιατί πιστεύω ότι είναι θέμα εθνικής ασφάλειας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού